RIJEČ DEKANA

U ime Internacionalnog univerziteta u Sarajevu, zahvaljujem Vam se što ste posjetili našu web stranicu. Ovom prilikom želim Vam dati neke osnovne informacije o akademskim programima koji se izvode na nasem fakultetu.

Izuzetno nam je zadovoljstvo da na Fakultetu prirodnih i tehničkih nauka (FENS) obrazujemo studente koji dolaze iz različitih zemalja i kultura, studente različitih nacionalnih i etničkih, pripadnosti. Na međunarodnom planu, jedan broj naših studijskih programa su jako privlačni našim studentima. ArhitekturaRačunarske nauke i inžinjeringIndustrijski inžinjering, Softverski inžinjeringGenetika i bioinženjeringElektrotehnika i elektronika, Mašinski inžinjering i Industrijski inžinjering su trenutni programi koje nudimo na prvom (bakaleurat), drugom (master) i trećem (doktorat) ciklusu visokog obrazovanja.

Programi Genetika i bioinženjering, te Elektrotehnika i elektronika su od 21. 09. 2016. godine dobili međunarodnu akreditaciju  za period od šest godina, i to za prvi i drugi ciklus studija.

Kao Profesori fakulteta prirodnih i tehničkih nauka, želimo  naglasiti da je u našem cilju  da studente pripremimo za stvarni svijet i tržište. Takođe pokušavamo njegovati i unaprijediti talente budućih inženjera u različitim disciplinama kroz reinžinjering znanja, promociju transparentnosti i otvorenosti, kao i postepenu izgradnju  različitosti u korist čovječanstva. U svrhu pružanja boljeg obrazovanja, naš fakultet ima izuzetno iskusne stalne i gostujuće profesore iz svih krajeva svijeta.Takođe, želio bih da istaknem da su laboratorije u FENS-u opremljene savremenim tehnologijama i da služe našim studentima na najbolji mogući način. Također, naši diplomci stiču obrazovanje uz pomoć kojih se dobro nose sa izazovima koje nosi karijera inžinjera.

Nakon što pročitate informacije o našim studijskim programima, molim Vas da kontaktirate za više informacija naš fakultet ili lično mene za sva vaša pitanja. Imajte na umu da smo mi tu za Vas i da smo Vam uvijek na raspolaganju.

Želim Vam puno uspjeha, i sve najbolje u nastavku Vašeg obrazovanja.

 

Prof.Dr. Ahmet Yıldırım
Dekan fakulteta prirodnih i tehnički nauka